Junior Sports Vårserie 2023 (för 2009-2015 födda)
Publicerad: 28.03.2023 12:23

Vårserien 2023 (för 2009 - 2015 födda )

Vårserien spelas i tre olika åldersgruppsklasser. De anmälda spelarna blandas in i olika lag. Föräldrar till anmälda spelare kan också delta som funktionärer i Vårserien (Matchledare/Domare, materialare, tränare,).

Vårserien är också öppen för spelare från MIF och andra klubbar!

Arokotkat (2013 / 2014 / 2015)

Vårserien Arokotkat bildas av spelare födda 2013, 2014 och 2015.

· Preliminärt fyra mixlag i Arokotka-serien.

· Speldagar:

• Veckor 15-17: Fredagar kl. 17.00 - 19.00 - två matcher / lag per speldag.
  • Veckor 18-22: Onsdagar kl. 17.00 - 19.00 - två matcher / lag per speldag.

· Preliminärt har varje lag en egen målvakt.

I Arokotka-seriens matcher följs de allmänna SJL-reglerna för Lejonaliiga. Matcherna spelas som 4 mot 4 på halvplan. Totalt spelas åtta matcher (sju + placeringsmatch/lag) under vårsäsongen. Matchtiden är cirka 2x20 minuter i löpande tid. Lagens placering i slutspelet bestäms genom vinster, vid oavgjort blir det lottning.

Maakotkat (2010AA/A / 2011 / 2012)

Vårserien Maakotkat bildas av spelare födda 2010 (AA/A), 2011 och 2012.

· Preliminärt fyra mixlag i Maakotka-serien.

• Veckor 15 & 17 - 22 (INGA MATCHER VECKA 16), torsdagar mellan kl. 18:00 - 20:00, en match / lag per speldag.

· Lagen får utse egna målvakter.

I Maakotka-serien spelas matcherna på stor plan som 5 mot 5. Matchtiden är 2x20 minuter ilöpande tid + Matchen inleds med en straffläggning (fem skyttar), där en seger ger fördel vid matchstarten. Vid oavgjort inleds matchen från 0-0. Totalt spelas sju matcher (sex + placeringsmatch / lag) under vårsäsongen. Lagens placering i slutspelet bestäms genom antalet vinster, vid oavgjort blir det lottning.

Merikotkat (2009 / 2010AAA)

Vårserien Merikotkat bildas av spelare födda 2009 och 2010 (AAA).

· Preliminärt två eller fyra mixlag i Merikotka-serien, beroende på antalet anmälda spelare.

• Veckor 15 & 17 (INGA MATCHER VECKA 16), fredagar mellan kl. 19.00 - 20.00. Preliminärt en match / lag per speldag.
  • Veckor 18-22 onsdagar mellan kl. 19.00 - 20.00. Preliminärt en match / lag per speldag.

I Merikotka-serien spelas matcherna på stor plan, preliminärt som 5 mot 5. Matchtiden är planerad till 2x20 minuter i löpande tid + Matchen inleds med en straffläggning (fem skyttar), där en seger ger fördel vid matchstarten. Vid oavgjort inleds matchen från 0-0. Totalt spelas sju matcher (sex + placeringsmatch / lag om det blir 4 lag) under vårsäsongen. Lagens placering i slutspelet bestäms genom vinster, vid oavgjort blir det lottning.